Winkelwagen

Vitals Voedingssuplementen

 | 

Biologische voedingssuplementen

Volgende >>


Mariadistel Biologisch 60 capsules
Mariadistel Biologisch  60 capsules
Mariadistel Biologisch
extract uit Silybum marianum (vrucht)
  • ondersteunt de leverfunctie
  • heeft een positieve invloed op de galblaas
  • draagt bij aan een normale suikerstofwisseling
  • gekweekt volgens de biologische landbouwmethode
  • met een zeer breed spectrum aan actieve bestanddelen
  • gepatenteerde PhytoPrevent extractiemethode
Mariadistel is een kruid dat een zeer sterke reputatie heeft, met name wat betreft het ondersteunen van de leverfunctie. De naam ‘mariadistel’ stamt vanuit de legende dat de witte vlekken op de bladeren afkomstig zijn van melk van de Heilige Maagd Maria. Traditioneel werd mariadistel dan ook vaak ingezet ter ondersteuning van de melkproductie bij vrouwen die borstvoeding geven.
Van deze plant worden doorgaans de zaden (vruchten) gebruikt in kruidenpreparaten. De zwarte vruchtwand bevat flavonolignanen (waaronder silymarine), flavonoïden en fenolderivaten. De actieve bestanddelen in mariadistel hebben een positieve invloed op lever- en galfunctie en beschermen de lever tegen toxines en vrije radicalen. Daarnaast ondersteunen deze de suiker- en lipidenstofwisseling en kunnen deze helpen bij een opgeblazen gevoel in de maag.
De actieve bestanddelen van planten bevinden zich veelal intracellulair. Plantencellen zijn echter omgeven door stevige, en voor de mens niet verteerbare celwanden (van cellulose). Hierdoor is het noodzakelijk om door middel van extractie de actieve bestanddelen uit de plant te halen zodat deze beter beschikbaar komen voor het menselijk lichaam. Een kruidenpreparaat dat het hele kruid bevat (en geen extract) zal daarom minder effectief zijn.
De werkzame stoffen uit mariadistel zijn zowel lipofiel (flavonolignanen) als hydrofiel (fenolderivaten, flavonoïden). Bij deze plant is het derhalve van belang dat er gekozen wordt voor een extractiemethode die beide typen componenten uit de vrucht extraheert.
Unieke extractiemethode
De PhytoPrevent extractiemethode is bij uitstek geschikt om een kwalitatief hoogwaardig en werkzaam extract te verkrijgen. Kenmerkend voor deze gepatenteerde methode is het gebruiken van een oplosmiddel bestaande uit water en alcohol in een steeds wisselende verhouding. Hiermee wordt bereikt dat zowel de wateroplosbare als de vetoplosbare bestanddelen geëxtraheerd worden waardoor in het eindproduct de eigenschappen van de oorspronkelijke plant zoveel mogelijk behouden blijven. Dit is wenselijk omdat veel nog onbekend is over welke stoffen verantwoordelijk zijn voor de werking van het kruid en omdat een deel van de werking mogelijk berust op synergie tussen de verschillende plantencomponenten. Een ander voordeel van PhytoPrevent is dat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van biologisch gekweekte gewassen. Verder is het eindproduct vrij van alcohol en worden de kruidenextracten gevriesdroogd waardoor deze niet blootgesteld worden aan hoge temperaturen gedurende het productieproces.

PhytoPrevent kruidenextracten worden geproduceerd in Europa volgens een gepatenteerde extractiemethode. Hierbij wordt een zeer breed spectrum aan actieve bestanddelen geëxtraheerd, waardoor de eigenschappen van de oorspronkelijke plant zoveel mogelijk behouden blijven.
Hulpstoffen: 
Hydroxypropylmethylcellulose, acaciavezel, koolzaadolie, siliciumdioxide
Gegarandeerd vrij van:
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.
Let op:
Niet geschikt voor mensen met een overgevoeligheid voor planten uit de Asteraceae-familie. Kan in zeldzame gevallen lichte maagdarmklachten veroorzaken. De dosering in dat geval verlagen.
Gebruik:
1-2 capsules per dag bij voorkeur voor een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.
Euro 34.95

Aantal