Winkelwagen

Vitals Voedingssuplementen

 | 

Biologische voedingssuplementen

<< Vorige - Volgende >>


Vitamine B Complex Biologisch 60 capsules
Vitamine B Complex Biologisch  60 capsules
Vitamine B Complex Biologisch 60 capsules
natuurlijke B-vitaminen uit guave, citroen en heilige basilicum
  • uit biologisch geteelde guave, citroen en heilige basilicum
  • B-vitaminen van natuurlijke, plantaardige oorsprong
  • belangrijk voor de energieproductie en ter vermindering van vermoeidheid
  • goed voor hart en bloedvaten
  • bevordert een kalme, evenwichtige gemoedstoestand

Vitals Vitamine B Complex Biologisch wordt gewonnen uit guave, citroen en heilige basilicum die zijn geteeld zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen, zoals dit voorgeschreven wordt in de biologische landbouw. Deze gewassen bevatten van nature B-vitaminen. Dit product is daarmee uitermate geschikt voor mensen die bij voorkeur zo natuurlijk mogelijke supplementen gebruiken.
 
De B-vitaminen zijn belangrijk voor de energieproductie en de gezondheid van zenuwstelsel, huid, botten, haar, spieren, slijmvliezen, maagdarmkanaal en lever. B-vitaminen kunnen een gunstige invloed hebben op de nachtrust, op de spieren, wanneer iemand neerslachtig of rusteloos is, bij vermoeidheid en bij gebrek aan eetlust.
 
Voor een optimale werking wordt aanbevolen alle B-vitaminen als B-complex in te nemen, aangezien ze als een team samenwerken. Wanneer een hoge inname van een enkele B-vitamine gewenst is, kan deze het beste gecombineerd worden met een B-complex. B-vitaminen zijn wateroplosbaar en worden niet in het lichaam opgeslagen, zodat ze dagelijks in voldoende mate ingenomen dienen te worden.
 
Bij een tekort aan B-vitaminen (foliumzuur, vitamine B6 en B12) stijgt de homocysteïnespiegel, dus inname van B-vitaminen kan een gunstige invloed hebben op hart en bloedvaten en de hersenen. De huidige voeding, met veel geraffineerde granen, suiker, koffie, thee en cola, verhoogt de behoefte aan B-vitaminen. In stresssituaties kan men eveneens baat hebben bij B-vitaminen.
 
Biologisch
De actieve ingrediënten van biologische voedingssupplementen zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Er worden o.a. geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.
 
Samenstelling per capsule:
(dagdosering:)
 
% ADH
Guave-, citroen- en heilige basilicumextract (biologisch)
575 mg
-
Waarvan de volgende natuurlijke B-vitaminen:
 
 
Vitamine B1 (thiamine)
13 mg
1182%
Vitamine B2 (riboflavine)
12 mg
857%
Vitamine B3 (niacine)
20 mg
125%
Vitamine B5 (pantotheenzuur)
22 mg
367%
Vitamine B6 (pyridoxine)
13 mg
929%
Foliumzuur (folaat)
400 mcg
200%
Hulpstoffen:
Hydroxypropylmethylcellulose, microkristallijne cellulose
Gegarandeerd vrij van:
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en vrij van GMO.
 
Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten. En geschikt voor gebruik bij zwangerschap(swens).
Let op:
Bevat vitamine B3 (niacine) in zijn natuurlijke vorm. Niacine kan in hogere doseringen (meestal >35 mg per dag) mogelijk een tijdelijke roodheid en jeuk van de huid veroorzaken (de zogenoemde 'flush'). Deze flush is het resultaat van omzetting van arachidonzuur in prostaglandines. De prostaglandines zorgen op hun beurt voor vaatverwijding (vasodilatatie). Deze reactie vindt vooral plaats in de celmembraan van huidcellen. De flush duurt meestal niet langer dan 20 à 30 minuten en is niet schadelijk.
 
Verder bevat dit product geen B12 omdat dit niet uit biologische, plantaardige bron beschikbaar is. Het is aan te raden hiernaast een aanvullend B12-product te gebruiken.
Gebruik:
1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd.

Euro 34.95

Aantal