Winkelwagen

Vitals Voedingssuplementen

 | 

Biologische voedingssuplementen

<< Vorige


Borageolie Biologisch 100 softgels
Borageolie Biologisch  100 softgels
Borageolie Biologisch 100 softgels
koudgeperst uit biologisch geteelde boragezaden
  • gunstig voor de bloeddruk
  • ondersteunt gewrichten en botten
  • voor een gezonde huid
  • ter ondersteuning van een normale en regelmatige vrouwelijke cyclus
  • uit biologisch geteelde boragezaden
  • koudgeperst zonder chemische middelen

De boragebloem (Borago officinalis), of ook wel bernagie of komkommerkruid genoemd, is een bekend keukenkruid met blauwe bloemen, afkomstig uit de landen rond de Middellandse Zee en door de eeuwen heen verspreid over heel Europa en Noord-Amerika.
 
 
Borageolie is rijk aan Gammalinoleenzuur (GLA). Dit is een omega 6-vetzuur dat nauwelijks in de voeding voorkomt en in het lichaam wordt gevormd uit (cis)linolzuur. Vaak vindt deze omzetting in beperkte mate plaats, waardoor minder (gunstige) eicosanoïden (lokale hormoonachtige stoffen) worden gevormd.
Factoren die hierbij een rol kunnen spelen zijn een te hoge consumptie van transvetzuren, verzadigde vetten, suiker, alcohol en koolhydraten en een tekort aan essentiële voedingsstoffen, die bij deze omzetting betrokken zijn (magnesium, vitamine B6, niacine, zink, selenium, vitamine C, vitamine E). Niet iedereen maakt het enzym delta-6-desaturase, dat linolzuur omzet in GLA, in dezelfde mate aan.
 
Bij ouderen bijvoorbeeld is het enzym in mindere mate aanwezig. GLA ondersteunt de gezondheid van huid, bloedvaten, gewrichten en botten, bevordert een normale en regelmatige vrouwelijke cyclus, is goed voor zenuwweefsel, bevordert een normale celdeling en is gunstig voor de geestelijke balans. GLA is ook goed voor het in stand houden van een normale bloeddruk en een gezonde cholesterolspiegel en GLA ondersteunt het natuurlijk afweersysteem. Teunisbloemolie en borageolie zijn twee goede bronnen van gammalinoleenzuur.
 
Biologisch
De actieve ingrediënten van biologische voedingssupplementen zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Er worden o.a. geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.
 
Samenstelling per softgel (dagdosering):
 
Borageolie (uit biologisch geteelde bernagiezaden)
500 mg
waarvan Gammalinoleenzuur (GLA)
100 mg
Hulpstoffen:
Glycerine, gezuiverd water, tocoferolrijk extract, biologische gelatine.
Vrij van:
Gluten, soja, lactose, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en vrij van GMO.
Gebruik:
1-3 softgels per dag bij een (vetbevattende) maaltijd of zoals geadviseerd.
Euro 24.95

Aantal